Forma-1

Red Bull: arcátlan szabályszegés

A FIA Fellebbviteli Bíróságának hétfői tárgyalásán a Mercedes jogi képviselője, Paul Harris ezekkel a szavakkal jellemezte a címvédő melbourne-i "ügyeskedését".

Daniel Ricciardao, a Red Bull újonca az év első Forma-1-es futamán hiába lett meglepetésre második kizárták, mert mint a verseny után kiderült, az új szabályokban megengedett óránkénti 100 kilogrammnál nagyobb átfolyási sebességgel üzemelt a versenyautója.


Ricciardo csak vezet, nem valószínű, hogy ő találja ki az ilyen turpisságokat
Fotó: Europress

Az FIA Fellebbviteli Bírósága hétfőn tárgyalta az ügyet a szervezet párizsi központjában. A FIA és a Red Bull képviselői mellett több más csapat is elküldte szakembereit, akik véleményt is formáltak az esetről.

A legmarkánsabban éppen az idényt remekül kezdő Mercedes jogi képviselője Paul Harris fogalmazott. “A Red Bull szándékos és arcátlan szabályszegést követett el. Úgy látjuk, fennáll a veszélye, hogy ez eztán is hasonlókkal próbálkoznak majd” – fogalmazta meg aggodalmát a jogi képviselő.

Harris azt is elárulta miként büntetné a vétkes istállós: “A leghatékonyabb módja a megelőzésnek az, ha a bíróság rögzíti a Red Bull szabályszegésének súlyosságát, és annak megfelelő szankcióval él, amelyet azonban az idény végéig felfüggeszt. Így biztosított, hogy meg sem próbálják újra megszegni a szabályokat!”

Az ügyben ítélet ma délelőtt várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik