Forma-1

Hamilton Rosbergtől fog tanulni

Nico Rosberg, Lewis Hamilton (nico rosberg, lewis hamilton, )
Nico Rosberg, Lewis Hamilton (nico rosberg, lewis hamilton, )

A Mercedes brit versenyzője kielemzi, hogy a csapattárs mitől volt olyan gyors Bahreinben.


A Mercedes két pilótájáról szól eddig a szezon
Fotó: Europress Fotóügynökség

Izgalmasra sikerült a vasárnapi, Bahreini Nagydíj: a mezőnytől ellépő Lewis Hamilton, Nico Rosberg páros annak ellenére is belement a versenyzésbe, hogy ugyanazt a csapatot erősítik. A győzelmet végül a brit szerezte meg, akinek ez volt karrierje során a 24. elsősége. Ezzel utolérte az örökrangsor tízedik helyén tanyázó argentin legendát, Juan Manuel Fangiót.

A 29 esztendős Hamilton a szezon három versenyéből kettőt is megnyert és az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon is technikai hiba miatt esett ki, azaz nem túlzás kijelenteni, hogy bombaformában van. Az elkövetkező két hétben azonban még tovább akar fejlődni, az Autosportnak azt is elmondta, hogyan:

„Veszítettem a sebességemből Malajziához képest, rá kell jönnöm, hogy miért. Azt a győzelmemet egyébként valaki a csapatból rendesen kielemezte, így amikor Bahreinbe értem, már volt arról egy nagy dokumentum, mitől voltam gyors. Nico (Rosberg – a szerk.) ebből profitált a versenyen, szóval most én is ezt fogom tenni. Remélem beválik” – mutatott rá Hamilton arra, hogy a Mercedes csapatán belül nyilvánosak a versenyzési adatok.

A mezőny legközelebb április 20-án, Sanghajban találkozik.

Videó – Ilyen összecsapásokat produkált a két versenyző:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik