Forma-1

100 napja aggódik a világ Schumacherért

Fura szám a sportban a száz nap. Többnyire a visszaszámlálást szokták ennyivel nagy csinnadrattával bejelenteni egy-egy világverseny előtt. Jelen esetben a számlálás a hétszeres Forma-1 világbajnok életéért folytatott küzdelem hosszát jelenti, ami a december 29.-i síbalesete óta tart. Ma épp 100 napja.

100 nappal ezelőtt esett el és verte be a fejét egy, a két franciaországi sípálya találkozásánál található sziklába Michael Schumacher. A Forma-1 rekordbajnoka azóta van kómában. A Grenoble-i kórházban január vége óta csökkentik az orvosok  az érzéstelenítőt, azóta próbálják felébreszteni a mélyaltatásból. Sokan, sokfélét mondtak, akadt szakértő aki “temette már”, volt aki bizakodott. Péntek óta megnőtt a remény a felébredésre.

A bild.de hosszú cikkben tekint vissza az elmúlt 100 nap szinte valamennyi fontos történésére. A lap úgy tudja, a versenyző napok óta jobban van és a hangokra is reagál. Kifejezetten jó hírként értékelik, hogy Schumachert áthelyezték a kórházon belül. Immár az intenzívre került, kisebb felügyelettel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik