Forma-1

Taxisofőröknek nincs helyük az F1-pályán

Sok a nézői és a versenyzői kritika, ezért az F1 triumvirátusa - Luca di Montezemolo (Ferrari-elnök), Bernie Ecclestone (tulajdonos) és Jean Todt (FIA-elnök) - csúcstalálkozót tart a Bahreini Nagydíjon a sorozat jövőjéről

A nagy hármas azokról a potenciális változásokról ejt szót, amelyekkel izgalmasabbá lehetne tenni az első két verseny alapján valóban unalmasnak tűnő Forma-1-et – ebben mindhárman egyetértenek. Sokan az 1,6-os turbómotorok bevezetésétől vártak fordulatot, de ehhez képest az első két verseny sok minden volt, csak éppen drámai nem.

Az Ausztrál és a Maláj Nagydíjon is sima győzelmet aratott az a pilóta, aki már a verseny elején az élre állt, az előzések száma is drasztikusan lecsökkent az előző évhez képest.

Az autosport.com úgy tudja, Montezemolo fúrja a fogyasztás korlátozására vonatkozó szabályokat és állítja, az F1 ebben a formájában inkább “takarékossági verseny”, a pilótáknak így esélyük sincs a határok feszegetésére – a fogyasztásra vigyázó “taxisofőröknek” nincs helyük a versenypályán…

A jelek szerint végleg betelt nála a pohár. Montezemolo kifakadását a Ferrari gyenge szezonkezdése is befolyásolhatjapersze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik