Forma-1

Félnek a tartós visszaeséstől a McLarennél

mclaren (forma-1, mclaren, mercedes, jenson button, )
mclaren (forma-1, mclaren, mercedes, jenson button, )

A McLaren tart attól, hogy a malajziai visszaesés nem átmeneti volt. A szezonnyitó után a McLaren még vezette a konstruktőri versenyt, Szepangban azonban csak egy hatodik és nyolcadik helyre futotta a csapatnak.

“Az a baj, hogy nem hiszem, egyszeri kisiklás volt ez a verseny” – mondta Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója az Autosportnak. “Örültünk az ausztráliai eredménynek, de már akkor is tudtuk, hogy a riválisok gyorsan befoghatnak minket, amint elkezdik a finomhangolást a beállításokon és az elektronikai dolgokon. Malajziában pontosan ez történt.”

Boullier szerint a malajziai forró és párás körülmények is hozzájárultak a csapat gyengélkedéséhez, az viszont meglepte, hogy milyen kevés autó robbant le – olvasható a vezess.hu-n.

“A forróságban leszorítóerőt veszítettünk, emiatt az autó csúszkálni kezdett, és ez még jobban felforrósította a gumikat. Sehogy sem találtuk a tapadást.”

“Furcsa módon nem volt túl sok megbízhatósági probléma Malajziában. A célba érésre és megbízhatóságra kihegyezett stratégiánk működött Melbourne-ben, de most nem vált be, mert az autók nagy része eljutott a kockás zászlóig. Tudjuk, hogy teljesítményben nagyot kell ugranunk, és agresszíven kell fejlesztenünk az autót.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik