Forma-1

Sokat kell még dolgoznia a Red Bullnak

A vasárnapi Maláj Nagydíjon nem történt meglepetés, folytatódott a Mercedes idei jó sorozata és domináltak a futamon.

Lewis Hamilton rajt-cél győzelmet aratott, ráadásul összejött az istálló számára a kettős siker, hiszen Nico Rosberg végzett a második pozícióban. A harmadik a címvédő Sebastian Vettel lett, így a dobogós pozíció bizakodásra adhat okot a Red Bull híveinek. A négyszeres világbajnok ugyanakkor jelentősen, több mint 24 másodperccel maradt el Rosbergtől.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint sokat kell még dolgozniuk, hogy utolérjék a Mercedest, akinél szerinte „remek munkát végeznek és jó helyzetben vannak”.

Fotó: Europress Fotóügynökség

„Jóllehet, egészen jól dolgoztunk és közel kerültünk hozzájuk Malajziában, de még mindig nagy a hátrányunk és nyilvánvalóan van még valami a tarsolyukban. Világos hogy előttünk járnak de mi is és a többiek a motorszállító Renault bázisáról keményen dolgoznak. Figyelembe véve, ahogy most állunk a motorral amit csinálunk at várakozáson felüli” – mondta Horner, aki bízik abban, hogy a következő futamon már melléjük szegődik a szerencse.

„Remélhetőleg Bahreinben képesek leszünk még közelebb zárkózni, mint Malajziában, ahol az erő dominált.”

A Red Bullnál alapvetően tudják, hogy jó autójuk van, de a Renault-tól várják, hogy kijavítsa az új egység szoftveres problémáit, és ezzel még megbízhatóbbá, illetve gyorsabbá váljanak.

„Le a kalappal a Mercedes előtt, ahogyan az az új technológiával és motorral ilyen jó munkát végeztek.”

Horner végezetül elmondta a szoftveres problémákat minél előbb orvosolják, még ha ezek az új motorok “átkozottul bonyolultak” is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik