Forma-1

Massa a Williamsnél nem hagyja magát

felipe massa (felipe massa, williams, forma-1, )
felipe massa (felipe massa, williams, forma-1, )

A brazil versenyző nem engedte el csapattársát Malajziában. Az istálló mindkettejükkel elbeszélget.

Már a vasárnapi Malajziai Nagydíj hajrájában jártunk, amikor Felipe Massa egy számára ismerős üzenetet kapott a Williamstól rádión: a csapattárs gyorsabb nálad, engedd el. A Ferraritól a Williamshez igazoló brazil azonban fittyet hányt az utasításra és nem hagyta, hogy Valtteri Bottas elé kerüljön, a hetedik helyen végzett a dél-amerikai.

Bottas a futam után értetlenségének adott hangot, a finn szerint, ha Massa elengedi, akkor le tudta volna előzni az hatodikként célba érő Jenson Buttont. A brazil ugyanakkor amondó, ha a csapattárs ilyen gyors volt, miért nem ment el mellette.

„A végéig küzdöttem, mert közel voltam Buttonhoz és nem akartam már pozíciót veszíteni. Nem csináltam semmi rosszat, nem bántam meg semmit. Akkor úgy gondoltam, hogy a legjobb tudásom szerint cselekszem” – idézte a brazilt a BBC. Massa egyébként megjegyezte, hogy szerinte az üzenet ellenére csapata tiszteli őt.


Felipe Massa először végzett pontszerző helyen a szezonban
Fotó: Europress Fotóügynökség

Bottas korát meghazudtoló higgadtsággal annyit mondott a versenyt követően, hogy először inkább csapaton belül beszélnék meg ezt a témát, utána pedig szívesen áll az újságírók rendelkezésére.

„Úgy vélem, akár több pontot is szerezhettünk volna. Tanulnunk kell az ilyen esetekből, hogy a jövőben a lehető legjobb megoldást válasszuk.”

A Williams oldaláról a tesztekért felelős mérnök, Rod Nelson mondta el, hogy azért gondolták jó ötletnek, ha két pilótájuk helyet cserél, mert Bottas autóján frissebbek voltak a gumik. Hozzátette, egyáltalán nem akarják egyik versenyzőt sem a másik fölé helyezni a csapaton belül, egyszerűen annyi áll az ügy hátterében, hogy a konstruktőri versenyben minél előrébb szeretnének végezni.

Mindenesetre az istálló a héten, még a Bahreini nagydíj előtt mindkét versenyzővel leül beszélgetni, hogy tisztázzák a dolgokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik