Forma-1

Horner biztos a Red Bull ártatlanságában

Christian Horner (christian horner, )
Christian Horner (christian horner, )

Cristian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elmondta, miért hisz csapata ártatlanságában, illetve, hogy a korábban kizárt Daniel Ricciardo autója nem sértette a szabályokat az Ausztrál Nagydíjon.

Ricciardo korábban a második helyen végzett a melbourne-i szezonnyitón, de később kizárták, amiért a megengedett óránkénti 100 kilogrammnál nagyobb üzemanyagátfolyási sebességgel üzemelt a Red Bull.

„Nagyon magabiztosak vagyunk abban, hogy nem szegtük meg a szabályokat azzal, és nem léptük át a 100 kilogramm/órás átfolyást” – nyilatkozta Horner.

Az osztrák istálló a FIA azon szabályával szállt harcba, miszerint „az átfolyó üzemanyag sebessége nem lépheti át a 100kg-ot óránként”.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Az ügyhöz hozzátartozik, hogy az FIA által használt szenzorral szemben a Red Bull saját fejlesztésű eszközét használva szeretné bizonyítani az ártatlanságát.

„Van egy szenzor, amely nem csúszik, és nem pontosan mér, ezzel szemben az üzemanyag-nyomocsőről tudjuk, hogy be lett állítva, utólag ellenőriztük. Nem találtuk hibásnak és nem lett áthelyezve azóta, mióta beszereltük az autóba” – mondta a Red Bull csapatfőnöke.

„A mi álláspontunk nagyon egyszerű – nem szegtük meg a technikai szabályokat. Reméljük, be tudjuk majd bizonyítani ezt. Szerintem a probléma a műszaki irányelvvel van, ahogyan korábban a Pirelli gumik eseténél és a dupla diffúzoros problémáknál is.”

A Red Bull a maláj és a bahreini futamra új érzékelővel készül, ám erről Horner egyelőre nem árult el túl sokat.

„Remélhetőleg lesz egy működőképes szenzorunk amely párhuzamosan dolgozik az üzenanyag-nyomocsővel és akkor nem lesz ilyen ellentmondásosság.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik