Forma-1

Massa: Csak a Mercedes gyorsabb nálunk

felipe massa (felipe massa, williams, forma-1, )
felipe massa (felipe massa, williams, forma-1, )

A brazil versenyző szerint a Mercedes kiemelkedik a mezőnyből, de a többiek közül bárki odaérhet a második helyre a Forma-1-ben.

Sokan azt rebesgették a Forma-1 2014-es szezonja előtt, hogy ez a Mercedes éve lehet és az idénynyitó Ausztrál Nagydíj nem is cáfolt rá erre az állításra: Lewis Hamilton szerezte meg a pole-t, Nico Rosberg pedig megnyerte a futamot – a brit műszaki okok miatt kiesett a verseny legelején.

A másik csapat, amelynek a tesztelése jól sikerült nem más, mint a Williams Martini, amely a fiatal finn, Valtteri Bottas mellé egy tapasztalt pilótát szerződtetett a brazil Felipe Massa személyében. Bottas oda is tette magát az első versenyen, a hatodikként ért célba, majd Daniel Ricciardo utólagos kizárása miatt egy hellyel előrébb került, így az ötödik pozícióért járó 10 pontot vésték be a neve mellé. Massa nem volt ilyen szerencsés, őt a rajt után kiejtette a visszatérő japán, Kamuji Kobajasi. A dél-amerikai ennek ellenére nagyon is optimista a szezont illetően.


Felipe Massa Ausztráliában ugyan kiesett, de nem bánkódik
Fotó: Europress Fotóügynökség

„Meg kell nézni, hogy a McLaren milyen jó versenyt zárt, mind a két versenyzőjük a dobogón végzett, ami szép ponttermést jelent a számukra. Azt kell mondjam, hogy mi is végezhettünk volna ilyen előkelő helyen Ausztráliában, azaz akár mi is állhatnánk a konstruktőri verseny első helyén. Most minden lehetséges. A Mercedes ugyan jelenleg sokkal gyorsabb nálunk, de mögöttük nyitott a küzdelem és mi is odaérhetünk a második helyre” – nyilatkozta az Autosportnak a 32 esztendős Massa.

A száguldó cirkusz 2014-es szezonjának második futamát jövő vasárnap rendezik Malajziában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik