Forma-1

„Hihetetlenül gyorsak voltunk”

Nico Rosberg (nico rosberg, )
Nico Rosberg (nico rosberg, )

Az Ausztráliában győztes Nico Rosberg szerint még van hova fejlődnie a Mercedesnek.


Egy dobogó, amelyen mindenki boldog
Fotó: Europress Fotóügynökség

Amint arról írtunk, a 2014-es szezon első futama, az Ausztrál Nagydíj a mercedeses Nico Rosberg fölényes győzelmét hozta. A harmadik helyről rajtoló német a rajtnál átvette a vezetést és már nem engedte ki a kezéből a győzelmet. A dobogóra még Daniel Ricciardo és Kevin Magnussen ért oda, a pole-ból rajtoló Lewis Hamilton és a címvédő Sebastian Vettel műszaki hiba már korán feladta a küzdelmet.

„Pontosan nem tudom mi történt a többi autóval, de abban biztos lehet mindenki, hogy közel sem tudtuk meg, milyenek az erőviszonyok. A csapat nagyszerű munkát végzett az autómon, emiatt jól sikerült a versenyem, de azért még van dolgunk bőven. De ma hihetetlenül gyorsak voltunk” – idézi az Autosport Rosberg győzelem utáni nyilatkozatát. A német természetesen vezeti a világbajnoki pontversenyt is.

Daniel Ricciardo a Toro Rossoból igazolt a világbajnok Red Bullhoz, az ausztrál pedig magabiztos hétvégével rukkolt elő, ráadásul hazai közönség előtt.

„Az elmúlt hetekben nem tudtunk versenytávot menni az autóval, így igazából nem nagyon bíztam abban, hogy befejezem a versenyt, sőt, hogy dobogós helyen. Még nem vagyunk olyan gyorsak, mint a Mercedes, de a mai eredményt megérdemeltük és erre alapozhatunk is. Boldognak és túlhajszoltnak érzem magam” – így Ricciardo, aki természetesen azt is kiemelte, hogy végig érezte az ausztrál közönség bizalmát.

Kevin Magnussen szépen debütált a Forma-1-ben. A dán fiatal már az időmérőn elért negyedik helyével felhívta magára a figyelmet, ám ezt a produkciót is sikerült megfejelni a futamon elért harmadik helyével.

„Még mindig nem hiszem el. Ugyan nem nyertünk, de felér egy győzelemmel. A csapat nehéz szezont tudhat maga mögött, nagyon meg akarják idén mutatni, mit is tudnak. Le a kalappal előttük, mivel kőkeményen dolgoztak a télen, ráadásul egy újonccal, akinek nincs túl sok tapasztalata. Mégis minden a helyén volt” – mondta Magnussen, aki egy kicsit zsörtölődött amiatt is, hogy a végére már nem volt meg a kellő gyorsasága ahhoz, hogy megelőzze Ricciardót.

A szezon két hét múlva folytatódik, a Malajziai Nagydíj következik a sorban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik