Forma-1

F1: elvették Ricciardo második helyét

daniel ricciardo (daniel ricciardo, )
daniel ricciardo (daniel ricciardo, )

Megfosztották a Forma-1-es szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon elért második helyétől Daniel Ricciardót, a Red Bull ausztrál pilótáját.

A vasárnapi futamon Sebastian Vettel hamar feladta a küzdelmet, miközben Daniel Ricciardo a második helyen autózott, majd ott is fejezte be a versenyt.

A Red Bullnál nagy volt az öröm, hiszen az ausztrál pilóta hazai környezetben állhatott fel a dobogóra, ám nem sokkal a leintés után kiderült, bajba kerülhet az osztrák istálló.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ugyanis vizsgálatnak vetettte alá Ricciardo autóját, mivel szerintük szabálytalan volt a benzináramlás.

Ez órákon át tartó elemzés után be is bizonyosodott, hiszen a megengedett óránkénti 100 kilogrammnál nagyobb átfolyási sebességgel üzemelt a Red Bull.

Az istálló az ítélet bejelentése után azonnal közölte, hogy fellebbez. Szerintük a FIA által használatra bocsátott benzináramlás-mérő pontatlan, s ezzel a problémával több csapat is küzdött.

Ricciardót utólag kizárták, így a vasárnapi, melbourne-i futamon – a győztes német Nico Rosberg (Mercedes) mögött – két mclarenes, a dán F1-es újonc Kevin Magnussen és a brit Jenson Button végzett a második, illetve harmadik helyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik