Forma-1

F1: Hamilton, Ricciardo első sor Melbourne-ben

Lewis Hamilton (lewis hamilton, )
Lewis Hamilton (lewis hamilton, )

A 2014-es Forma-1-es idény első futamának időmérőjén a Mercedes és Lewis Hamilton volt a leggyorsabb.

Végre elindult a sokak által várt Forma-1-es idény, ami az új turbómotorok miatt pláne különleges nyitány volt. Az Ausztrál Nagydíj szabadedzésein a Ferrari és a Mercedes dominált, míg a Red Bulltól azt kaptuk, amit a tesztek során is: szenvedést.

A kvalifikációt még száraz pályán teljesítették a pilóták, majd eleredt az eső még tovább fokozva az izgalmakat. A Q3-ban túl sok váratlan nem történt, Chilton, Bianchi, Gutierrez, Ericsson, Grosjean és Maldonado búcsúzott, míg Kobayashi behozta a 16. helyre a Caterhamet.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A Q2-ben előbb Fernand Alonso, majd Lewis Hamilton szerezte meg az első helyet, később pedig Daniel Ricciardo futotta a legjobb időt. Az etap végén, amikor már a legtöbb pilóta levezető körön volt, Kimi Raikkönen a falhoz csapta a Ferrarit, teljesen leamortizálva az autó orrát. Ennek a balesetnek a legnagyobb vesztese Sebastian Vettel volt, ugyanis lassítania kellett a sárga zászló miatt, így végül nem jutott be a legjobb tízbe, ahogy Button, Raikkönen, Sutil, Kobayashi és Perez sem.

Az utolsó etap felénél a két Mercedes állt az élen Hamilton és Rosberg sorrendben, míg mögöttük Ricciardo, Hülkenberg és Vergne haladt.

A leintésnél aztán jött az őrület: Rosberg volt először a legjobb, majd Ricciardo megelőzte őt a Red Bullal, a hazai közönség nagy örömére, de csak addig, amíg Lewis Hamilton át nem haladt a célvonalon, hiszen a brit pilóta indulhat majd a pole pozícióból vasárnap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik