Forma-1

Vettel is Schumacher monogramjával száguld

Felipe Massa mellett a címvédő német pilóta is sisakján viseli kómában fekvő társuk nevének kezdőbetűit.

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettelnek, a Red Bull német pilótájának a sisakján is látható a hétszeres vb-győztes, mesterséges kómában fekvő Michael Schumacher monogramja a hétvégi Forma-1-es szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

A december 29-én síbalesetet szenvedett, 45 éves exversenyző nevének kezdőbetűi közvetlenül Vettel fejvédőjének sisakrostélya alatt kaptak helyet. A 26 éves címvédő régóta jó barátja Schumachernek, akit példaképének is tekint.


Sebastian Vettel sisakja
Forrás: Twitter

Vettelen kívül a brazil Felipe Massa, Schumacher korábbi ferraris csapattársa is olyan sisakban áll rajthoz az idénynyitón, amelynek tetején az “MS” monogram látható.

“Michael mindig velem van. Legyél nagyon erős, testvérem!” – írta a fejvédőről készült fotó alá Massa a twitter-oldalán.

Schumachert – aki 2012 végén vonult vissza véglegesen a Forma-1-től – a franciaországi Méribelben történt baleset után súlyos fejsérülésekkel szállították kórházba, kétszer megoperálták, azóta mesterséges kómában tartják, s január végén kezdték el a fokozatos felébresztését. Menedzsere, Sabine Kehm szerdán közölte, vannak apró jelek, amelyek reménykeltőek, és bizakodásra adnak okot.

A német pilóta tavaly december 29-én a franciaországi Méribelben síelés közben elesett, és sziklába verte a fejét. Azóta kómában van, azt követően is, hogy az orvosok már január vége óta elkezdték a felébresztését. Felépülésére szakértők szerint egyre fogy az esély.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik