Forma-1

Hivatalos: apró biztató jelek Schumacher állapotában

Sabine Kehm, a Forma-1 hétszeres világbajnokának menedzsere szerdán sajtóközleményt tett közzé, amelyben lényegében megerősítette az utóbbi idők biztató sajtóinformációit.

A múlt héten az olasz La Gezzetta dello Sport adta hírül, hogy Michael Schumacher már állítólag légzőgép nélkül képes lélegezni, amit a menedzser később az immár sokadjára használt – “Figyelmen kívül kell hagyni azokat az információkat, amik nem az őt ápoló orvosoktól vagy a menedzsmenttől származnak” – szokásos mondattal cáfolt, vagy inkább nem erősített meg, de nem is tagadott.

Talán ezért is érdekes a menedzser által szerdán közzétett közlemény, amelyet a bild.de teljes egészében és a bbc.uk.com is részletekben közölt. A közleményben Kehm utal arra, hogy enyhe biztató jelek mutatkoznak a 11 hete kómában fekvő Michael Schumacher állapotában.

A közlemény azért mondható jelentős mérföldkőnek, mert eddig se a család, se a menedzser részéről nem hangzott el egyetlen konkrét bizakodásra okot adó mondat Schumacher állapotát illetően.

Sabine Kehm által kiadott közlemény:

Folyamatosan vele vagyunk és továbbra is bízunk abban, hogy Michael fel fog ébredni. Akadnak apró jelek, amelyek bátorítanak minket. De azt is tudjuk, hogy türelmesnek kell lennünk.

Michael súlyos sérüléseket szenvedett. Ezt nehéz megérteni, mindannyiunk számára, azért is, mert miután oly sok veszélyes helyzetet túlélt már, egy ilyen banális síbaleset miatt szenved.

Egyértelmű volt a kezdetektől fogva, hogy ez egy hosszú és nehéz harc. A küzdelem hossza nem számít, harcolunk és bízunk vele együtt.

Jó látni, hogy mennyi együttérzést kap a család, amiért nem tudunk eléggé hálásak lenni. De nem szabad elfelejteni, hogy ez intim és törékeny időszak a család számára és azt sem, hogy Michael a magánéletét következetesen védte versenyzői pályafutása alatt is.

Meggyőződésünk, hogy minden felé áradó pozitív energia segít Michaelnek, és ő  megnyeri ezt a harcot.

A német pilóta tavaly december 29-én a franciaországi Méribelben síelés közben elesett, és sziklába verte a fejét. Azóta kómában van, azt követően is, hogy az orvosok már január vége óta elkezdték a felébresztését. Felépülésére szakértők szerint egyre fogy az esély.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik