Forma-1

A Red Bull elengedné Vettelt

marko vettel (red bull, helmut marko, sebastian vettel, forma-1, )
marko vettel (red bull, helmut marko, sebastian vettel, forma-1, )

A Red Bull motorsportfőnöke azt mondja, hogy megértenék, ha egy katasztrofális idei szezon után Sebastian Vettel más csapathoz akarna szerződni.

Sebastian Vettelnek legalább 2015 végéig, de akár 2017-ig is szerződése lehet a Red Bull-lal, azonban a német pilótát évek óta kötik a Ferrarihoz, és világos, hogy a Mercedes is bármikor helyet csinálna neki, ha érdeklődést mutatna.

Vettel és a Red Bull kapcsolata komoly próbatétel előtt állhat 2014-ben, hiszen az előző évek dominanciája, bajnoki sorozata után egyelőre teljesen versenyképtelennek látszik az autó, és pillanatnyilag a gyors javulás is inkább csak remény, mint kézzelfogható tény.

A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko is számol Vettel esetleges kiábrándulásával: “Ha a katasztrofális helyzetünk nem változik meg hamarosan, akkor nem hibáztatnám érte, ha a csapatváltáson kezdene gondolkodni” – állította a német Bildnek.

Az osztrák szakember elsősorban a motorszállító Renault-tól várja, hogy versenyképes lehessen a Red Bull: “A téli tesztek alapján Ausztráliában a pontszerzésnek is örülhetünk majd. Tudjuk, hogy az autónk jó, de csak akkor látjuk majd, hogy a motor is jó-e, ha rendesen meghajtjuk. A döntő tényező a motorhoz írt új szoftver, amit a mérnökeink készítettek.”

Közben Vettel a hétvégi szezonnyitó előtt szokásához híven elkeresztelte autóját, de Julia, Kate, Kate mocskos hugicája (Kate’s Dirty Sister), Buja Liza (Luscious Liz), Kéjes Mandy (Randy Mandy), Perverz Kylie (Kinky Kylie), Abbey, és a tavaly a németet a negyedik bajnoki címig juttató Éhes Heidi (Hungry Heidi) után egyszerű, szerény nevet adott: az RB10-es Suzie lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik