Forma-1

F1: Az összes autó kieshet Melbourne-ben?

alonso ferrari (forma-1, ferrari, fernando alonso, )
alonso ferrari (forma-1, ferrari, fernando alonso, )

A Forma-1 egyik elektronikai beszállítója szerint az is előfordulhat, hogy egyetlen autó sem tudja majd teljesíteni a versenytávot a hétvégi Ausztrál Nagydíjon.

Akár egyetlen autó sem jut majd el a kockás zászlóig a hétvégi, melbourne-i szezonnyitón, véli a Forma-1-es csapatoknak elektronikai alkatrészeket szállító olasz Magnetti Marelli vezetője, Roberto Dalla. A szakember az olasz La Gazzetta dello Sportnak arról beszélt, hogy a téli tesztelés ideje messze nem állt arányban azzal, hogy mennyivel komplexebbé vált a Forma-1-es autók eletronikája 2014-re.

“Tavaly egyetlen, a McLaren által gyártott fő elem volt, az volt az autó agya. De ma már csak a dolgok egy részét irányítja, a nagy kihívás az, hogy egy nagyzenekar módjára együtt lehessen vezényelni a motort, a turbót, az energia-visszanyerő rendszert. Az ideális megoldások megtaláláshoz 2-3 hónap kell még.”

“A téli tesztelés 12 napja alatt elvégezni ezt teljesen lehetetlen küldetés volt. Előfordulhat, hogy Melbourne-ben egyetlen autó sem jut el a kockás zászlóig, hiszen minden csapatnál akadtak komoly gondok a teszteken” – riogatott Dalla.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik