Forma-1

Hamilton: 2014 a Mercedes éve lesz

Lewis Hamilton (lewis hamilton, )
Lewis Hamilton (lewis hamilton, )

Lewis Hamilton nagyon optimistán várja a Forma-1 idei szezonját.

Miközben mindenki azt találgatja, hogy a Red Bullnak sikerül-e összekapnia magát az előttünk álló forma-1-es szezon jövő heti rajtjára, addig a Mercedes a háttérbe húzódva várja a nyitányt. A német istálló biztató előszezont produkált és ez Lewis Hamilton, a csapat brit versenyzőjét is optimizmussal tölti el.

„Amennyire csak lehet, készen állunk a melbourne-i hétvégére. Ennyire még sosem voltam feltüzelve egy szezon előtt. A szabályváltozásoknak valamint a kemény munkánknak köszönhetően úgy érzem, ez lehet az az év, amikor bebizonyítjuk, mire vagyunk hivatottak” – mondta Lewis Hamilton, aki 2013-ban 189 pontjával a világbajnoki pontverseny negyedik helyén zárt.


Lewis Hamiltonban buzog a tettvágy
Fotó: Europress Fotóügynökség

Csapattársa, a német Nico Rosberg valamivel árnyaltabban fogalmazott, de szerinte is kedvező helyzetben van a Mercedes.

„A téli tesztelésünk a vártnál jobban sikerült. Ugyanakkor az első futam lesz a mérvadó, az majd megmutatja, hol is tartunk valójában. Az előszezon sosem nyújt teljes képet” – mondta az Autosportnak német.

A szezon első futamát, az Ausztrál Nagydíjat március 16-án, azaz jövő héten vasárnap rendezik. Utána kéthetes szünetet követően a Malajziai Nagydíj jön a sorban. A Hungaroringre a július 27-i hétvégén látogat el a mezőny.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik