ayrton senna, williams (ayrton senna, williams)
Forma-1

“Senna Mindörökké”

A legendás Ayrton Senna halálának huszadik évfordulója alkalmából a Forma-1-es Williams istálló idei autóján emlékezik a tragikus balesetben elhunyt pilótára.

A brazil pilóta mindhárom vb-címét a McLarennek nyerte, majd az 1993-as szezon után a Williamshez szerződött, hiszen korábbi autóját már nem látta versenyképesnek.

Az eddigi logó
Fotó: Europress Fotóügynökség

1994. május 1-jén azonban Imolában, az idény harmadik futamán halálos baleset szenvedett. A mai napig ő az utolsó pilóta, aki életét vesztette a Forma-1-ben.

A Williams előtte tisztelegve évről évre elhelyezte az orrkúpon a Senna alapítványát jelző dupla S betűt, és a pilóta nevét, idén viszont úgy gondolták, a 20 éves tragikus évfordulúra váltanak.

Ezért az autóra felkerült a brazil versenyző arcképe, valamint az “Ayrton Senna Always” (Ayrton Senna Mindörökké) felirat.

“Nagyon közel álltan Ayrtonhoz, és az ikonikus dupla S logó minden autónkon megjelent a halála, vagyis 20 év óta” – mondta Frank Williams, az istálló alapítója.

Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.