Forma-1

A Williams és a Force India is nyerhet

force india (force india, nico hülkenberg, forma-1, )
force india (force india, nico hülkenberg, forma-1, )

Nem kérdés, hogy a Mercedes az idénynyitó Ausztrál Nagydíj favoritja, de a többi Mercedes-motoros istálló is okozhat meglepetést Melbourne-ben.

Nem kérdés, hogy a Mercedes az idénynyitó Ausztrál Nagydíj favoritja, de a többi Mercedes-motoros istálló is okozhat meglepetést Melbourne-ben. A téli teszteken szinte hibátlanul futott például a Williams, amelyet nyugodtan lehet dobogóesélyesnek nevezni, ahogy a Force Indiát is.

“A Mercedes és a Williams nagyon erősnek tűnik” – állapította meg a Force India pilótája, Nico Hülkenberg. “Talán ők vezetik a mezőnyt, de a McLaren is gyors. Jelenleg az összes Mercedes-motoros csapat előnyben van a többiekkel szemben, de mindannyian tudjuk, mennyire hosszú a szezon.”

“Bahreinben a Ferrarinak is volt jó eredménye, ahogy Daniel Ricciardo is futott 1:35-öt a Red Bull-lal. Erős a gyanúm, hogy a Red Bull előbb vagy utóbb megoldja a problémáit, és akkor számolni kell majd velük is.”

A Williams teljesítménye előtt még a Red Bull nagyhatalmú tanácsadója, Helmut Marko is leborult. “A tesztek alatt semmi komoly gondjuk nem volt, folyamatosan gyorsak voltak, bár talán nem annyira, mint a Mercedes” – vélekedett Marko a Servus TV adásában.

Niki Lauda, a Mercedes F1 elnöke is árgus szemekkel lesi a Williams teljesítményét, a háromszoros bajnok szerint simán megtörténhet, hogy az “ügyfélcsapat” végül legyőzi a gyári alakulatot. “Benne van a pakliban” – jelentette ki Lauda. “A partnereink nagyon fontosak számunkra, és ha esetleg legyőznek minket, az mindenki számára óriási motivációt adna a javulásra.”

Toto Wolff, a Mercedes üzleti ügyekért felelős csapatfőnöke úgy véli, óvatosan kell nekifutni a szezonnyitónak. “Nem örülünk előre” – nyilatkozta Wolff. “Biztosak vagyunk benne, hogy néhány csapat még nem mutatta meg a valódi erejét. Nincs kétségem afelől, hogy a Red Bull és a Ferrari erős ellenfél lesz, a Force India és a Williams is elég gyors a győzelemhez. Érdekes szezon lesz!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik