Forma-1

Schumacher: fogy az esély

Az orvosok állítják, az, hogy nem sikerült két hónap alatt felébreszteni a hétszeres világbajnokot, drasztikusan rontja az esélyeit a felépülésre.

Legutóbb a Forma-1 korábbi orvosa, Gary Hartstein is azt nyilatkozta, hogy az altatás után hat héttel a páciens esélye arra, hogy felébred, mindössze húsz százalék, az idő múlásával ez a szám pedig tovább csökken.

Schumacher most már 62 napja fekszik kómában a grenoble-i kórházban. A német pilóta december 29-én szenvedett síbalesetet, azóta mesterséges kómában tartják. A felébresztését már hetekkel ezelőtt megkezdték, de a szervezete egyelőre nem reagál a gyógyszermegvonásra, így többen is rosszat sejtenek.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Az Oxfordi Egyetem idegsebész professzora is azt állítja, nem jó jel az, hogy egyelőre változatlan Schumacher állapota.

“A tény, hogy még nem ébredt fel, arra utal, hogy a fejsérülései nagyon súlyosak, így valószínűtlen a teljes felépülés” – nyilatkozta a Telegraphnak Dr. Tipu Aziz.

Hozzátette, ha nincs semmilyen visszajelzés, vagy reakció Schumacher részéről, aggasztóvá válik a helyzet, bár minden bizonnyal az őt kezelő orvosi stáb naponta keresi az agyi aktivitást képalkotó vizsgálatokkal.

Dr. Anthony Strong, a londoni King’s College idegsebésze más állásponton van. Szerinte 9-12 hónap között még 90 százalék a felépülés esélye, utána viszont rohamosan romlik az arány, és más szakértők is azt vallják, korai még pontos diagnózist felállítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik