Forma-1

Biztosra vehető a maradandó károsodás Schumachernél

michael schumacher (michael schumacher)
michael schumacher (michael schumacher)

A világ minden pontjában hallottak már Michael Schumacher állapotáról, és szinte nincs olyan sportszerető ember, aki még nem mondott volna el egy imát a hétszeres világbajnok felépüléséért.

“Hatalmas balszerencséje volt Schumachernek”

A Forma 1 legemblematikusabb alakjának és családjának talán most van a legnagyobb szüksége a csodára.

Sajnos néhány orvos, köztük Dr. Tipu Aziz – az Oxford Egyetem idegsebész professzora – szerint nagyon aggasztó a 45 éves sportember állapota: “Az a tény, hogy nem ébredt fel arra utal, hogy a sérülés már nagyon súlyos, a teljes gyógyulás valószínűtlen, és már biztosra vehető a maradandó károsodás.”

Fotó: MTI

Egy másik szakember, Dr. Anthony Strong még nem akar komoly jóslatokba bocsátkozni, hiszen az ő véleménye szerint az ilyen betegségek gyógyulási ideje 9 és 12 hónap közé esik, ezért nem lehet biztosra mondani semmit. Abban viszont ő is egyetért a kollégájával, hogy ha valaki minél hosszabb ideig van kómában, akkor jóval kevesebb esélye van a felépülésre.

A francia hatóság már megállapította, a történtekért senkit nem terhel felelősség és lezárták a nyomozást, továbbá pontosították a baleset körülményeit. Kiderült, Schumacher 10,4 métert repült, mielőtt december 29-én súlyos fejsérüléseket szenvedett a francia Alpokban.

A felébresztését már hetekkel ezelőtt megkezdték, de a szervezete egyelőre nem reagál a gyógyszermegvonásra, így többen is rosszat sejtenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik