daniel ricciardo (daniel ricciardo, )
Forma-1

Ricciardo adhat reményt a Red Bullnak

A Forma-1-es bahreini tesz második napján is verhetetlen volt Sergio Perez és a Force India.

Már a végső, szezon előtti tesztek zajlanak Bahreinben, de a tavalyi világbajnok Red Bull még mindig szenved az új autóval. A délelőtti szakaszban ugyanis a motorhibákkal küzdő osztrák istálló egyetlen reményét Daniel Ricciardo adta, de ez igencsak halovány eredmény: az ausztrál összesen 37 kört tudott megtenni az RB10-el, de így is majdnem egy másodperc a hátránya.

Fotó: Europress Fotóügynökség

” A volán mögött lenni, ez a legjobb dolog, amit valaha éreztem”– magyarázta Ricciardo

Az élen továbbra is a 108 kört teljesítő Sergio Perezt és a Force Indiát találjuk. A mexikói nagyon hasít Bahreinben, hiszen csütörtökön is ő volt a leggyorsabb, de Fernando Alonsónak sincs oka a szégyenkezésre, mivel alig maradt el Perez idejétől. A harmadik helyen az ausztrál Daniel Ricciardo (Red Bull, 1:35.743, 66) végzett.

“Egy jó nappal akartuk indítani a hetet, ezt ma el is értük” – mondta boldogan a mexikói.

A tesztelés szombaton folytatódik, a világbajnoki címvédő Sebastian Vettel (Red Bull) – aki az elmúlt négy évben vb-győztes volt – akkor és a vasárnapi zárónapon is a volán mögé ül.

A 2014-es világbajnoki szezon március 16-án a melbourne-i Ausztrál Nagydíjjal rajtol.

Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.