Forma-1

Húsz százalék esélye lehet Schumachernek

michael schumacher (michael schumacher)
michael schumacher (michael schumacher)

A Forma-1 hétszeres világbajnok lehetséges állapotáról Gary Hartstein, a száguldó cirkusz korábbi orvosa beszélt.

Michael Schumacher december 29-én szenvedett síbalesetet, azóta mesterséges kómában tartják a grenoble-i kórházban. Schumi felébresztését már hetekell ezelőtt megkezdték, de a szervezete egyelőre nem reagál a gyógyszermegvonásra, így többen is rosszat sejtenek.

Azóta olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint meg kellett szakítani az ébresztési fázist, ismeretlen komplikációk miatt, de Schumacher menedzsere elmondta, nincs baj.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Ezúttal Gary Hartstein szólalt meg az ügyben. A Forma-1 korábbi orvosa azt nyilatkozta, ilyen esetben nem lehet túl sok jóra gondolni, hiszen a hallotta információk alapján meglehetősen rossz érzése van.

Hozzátette, ha Schumacher önállóan lélegzik, de a felébresztés nem sikerül, muszáj várni. Blogjában leírta azt is, hogy egy hónappal az altatás után 50 százalék annak az esélye, hogy a beteg felébred, míg ez a szám hat hét elteltével 20 százalékra esik vissza. Ehhez képest Schumacher pontosan 61 napja, vagyis közel nyolc hete fekszik kómában. Hartstein szerint viszont egy év elteltével már nincs esély az ébredésre.

Az orvos, hogy pozitív dolgokat is megemlítsen, azt nyilatkozta, bizakodásra adhat okot, hogy sokkal jobb Schumacher állapota, mint amire számítani lehetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik