FIA (fia, )
Forma-1

F1: Késik az új csapat kiválasztása

Sajtóértesülések szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség az előzetes várakozásokkal ellentétben ma még nem jelenti be, milyen új Forma-1-es csapatnak ad indulási engedélyt 2015-re.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) még 2013 végén jelezte, hogy a 2015-ös szezonra új csapato(ka)t vesz fel a Forma-1-be.

A szövetséghez három pályázat érkezett, a NASCAR-főnök Gene Haas, az egykori Force India– és HRT-csapatfőnök Colin Kolles és a már 2011-ben is próbálkozó szerb Stefan GP projektje pályázott.

A jelentkezők a hét elején az FIA párizsi központjában megtartották a prezentációikat is, és úgy lehetett sejteni, hogy pénteken, azaz ma meg is teszik majd a bejelentést arról, melyik csapat vagy csapatok indulnak majd.

Mostanra azonban a német Auto Motor und Sport és brit források is arról tudósítanak, hogy a döntésre még várni kell. Az ok a Forma-1 jogtulajdonosa, a CVC mérlegelése, ők még elemzik a pályázatokat. A Formula One Managementnek vétójoga van, írja az Auto Motor und Sport, “csak akkor fogadhatják el a jelentkezést, ha Bernie Ecclestone is rábólint“.

Ajánlott videó