Forma-1

Schumacher 11-15 kilót fogyhatott

A borsonline által megkérdezett szakember állítja, a mélyaltatásban tartott vagy kómában fekvő betegek izomzata leépül, így a világbajnok is jelentős súlyt veszíthetett a balesete óta.

Vasárnap felröppent az információ, abbahagyták az orvosok Michael Schumacher felébresztési folyamatát, amit a világbajnok menedzsere Sabine Khem rögtön cáfolt. Más kérdés, hogy a család szóvivője az eddigi összes német vagy francia lapértesülést tagadta elsőre, majd szép lassan mindegyikről kiderült, hogy az igaz.

A borsonline.hu által megkérdezett szakértő úgy fogalmazott, az ébredési folyamat valóban hosszú és kiszámíthatatlan. A mélyaltatásban tartott vagy a kómában fekvő betegeket folyamatosan mesterségesen táplálják, tornáztatják, átmozgatják.

A szakértő elmondta, Schumacher 58. napja fekszik kómában, és hiába a leggondosabb kezelés, a mozgáshiány miatt egészen biztosan megfigyelhető izomzatának lassú leépülése. Ez két hónap alatt akár 15-20 százalékos súlyvesztéshez vezethet, ami a hétszeres világbajnok 75 kilós versenysúlyát tekintve 11-15 kilós csökkenést jelent.

Ez a tendencia azonban egy idő után megáll, sőt egyes betegek fokozatosan visszanyerik a korábbi súlyukat.

Michael Schumacher december 29-én szenvedett súlyos fejsérülést a francia Alpokban. Állapota életveszélyes volt, amikor kórházba szállították. Kétszer megoperálták, a második beavatkozás során egy vérömlenyt távolítottak el agya bal feléből. Az expilótának január 3-án volt a 45. születésnapja. Balesete után mesterséges kómában tartották, testét folyamatosan hűtötték, négy hete próbálják sikertelenül felébreszteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik