Forma-1

Két F1-hétvégén is vezet a női pilóta

susie wolff (susie wolff, forma-1, tesztpilóta, női vezető, )
susie wolff (susie wolff, forma-1, tesztpilóta, női vezető, )

A Williams 2014-re is szerződtette tesztelőként Susie Wolffot, aki idén már két versenyhétvégén is vezetési lehetőséget kap majd.

A Williams szerződést hosszabbított női tesztpilótájával, Susie Wolff-fal, aki idén még komolyabb feladatokat kap, mint tavaly.

A Mercedes-főnök Toto Wolff felesége 2012-13-ban elsősorban a Williams szimulátorán dolgozott, pályára tavaly csak egyszer lépett a silverstone-i ifjoncteszten, idén azonban már egy idény alatti teszten, és ami még nagyobb hír, két versenyhétvégén – a Brit és a Német Nagydíjon – a szabadedzéseken is vezet majd.

A 31 éves skót versenyzőnő 22 éves szünetet szakít meg ezzel, utoljára ugyanis 1992-ben Giovanna Amati vezetett hivatalos F1-es versenyrendezvényen. (Az olasz pilótanő a Brabhamnél az első három fordulóban szerepelt, de egyszer sem sikerült kvalifikálnia a versenyre.)

“Hihetetlen lehetőséget kaptam, két kézzel fogom megragadni. Kemény környezet a Forma-1, de a silverstone-i tesztem jól sikerült, egy kicsit jobban meg tudtam mutatni, hogy mire vagyok képes. Lépésről lépésre bizonyítottam eddig, jó munkát végeztem, azt nyújtottam a csapatnak, amit vártak tőlem, így kaptam még nagyobb lehetőséget” – mondta, hozzátéve, hogy a tavalyi tesztje után már másképp néznek rá a paddockban.

“Igen, az nagy változást hozott. Előtte egyértelműen megvolt az a sztereotip kép, hogy itt kóvályog a paddockban ez a szőkeség, és az F1-ről álmodozik, sokan egyszerűen a Williams marketingeszközének tartottak. De én kezdettől fogva úgy voltam vele, hogy Frank és Claire (Williams, csapatfőnök és -helyettes) nem engedne F1-es autó közelébe, ha egy, nem tartanának rá késznek, és kettő, ha nem hinnék, hogy képes leszek előrébb vinni a csapatot.”

Wolff mellett öt versenyhétvégén a csapat új tartalékosa, a brazil Felipe Nasr is megkapja majd az autót egy-egy szabadedzésre, emellett az sem zárható ki, hogy a Sauber is nőt küld valamikor a pályára, hiszen bő egy hete szerződtették a svájci Simona de Silvestrót, akit nem titkoltan a 2015-ös Forma-1-es bemutatkozásra akarnak felkészíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik