Forma-1

F1-teszt Bahrein: Vettel “beragadt” a boxba

Idén másdoszor is tesztelhetnek a Forma-1-es istállók.Az első napon Sebastian Vettel, Fernando Alonso és Lewis Hamilton is autóba ül Bahreinben.

A magyar idő szerint reggel hét órakor kezdődő teszten kellemes napsütés fogadta a versenyzőket. Míg az első teszt alkalmával Jerezben inkább csak “kilométereket” tettek az autókba a versenyzők, most már egészen biztosan a sebességre is rámennek a csapatok és a pilóták.

Kiderül az is, a Red Bull spanyolországi bukdácsolása tényleges lemaradást jelent-e a 2014-re szánt RB10-es fejlesztésében, vagy csak “ködösítettek” Vettelék. Mondjuk bő két és fél órával a teszt megkezdése után ebből semmit sem tudtunk meg. Vettel és autója ugyanis a boxban figyelt. Hogy mire várnak??

A Red Bull RB10-es a világbajnoknak járó 1-es boxban pihent 9:35-kor
Forrás: twitter

Mindenesetre 9:35-ig Sutil 16, Hamilton 15, Alonso 14, Grosjean, Frijns, Hülkenberg 7-7, Magnussen, Massa 3-3, Bianchi 2, Kvjat, Vettel 0-0 kört autózott, a leggyorsabb a dán Magnussen (McLaren-Mercedes 1:39.266) volt, őt
Hamilton (brit, Mercedes, 1:39.464) és Hülkenberg (német, Force India-Mercedes, 1:40.410) követte.

Nem sokkal később a Red Bull twitteren keresztül üzent rajongóinak: „Kis csúszásban vagyunk, a srácok még most rögzítenek néhány elemet. A motor működik, remélhetőleg hamarosan a pályán leszünk.További információk később.”

11 órakor még mindig sehol a bajnok és az autója. A német Auto Motor und Sport azt állítja, hogy több alkatrészük csak délelőtt érkezett meg, ezért csak három áróval a reggeli rajtot követően kezdték el a szerelést. Eközben Sutil kőröz a legszorgalmasabban, ő már 33 körön van túl,, Hamilton 30, Frijns 26, Alonso 21, Hülkenberg 20, Magnussen 14, Grosjean 7, Massa 3, Bianchi 2 körön. Kvjat és Vettel még bent áll.

11:48-kor végre a világbajnok is kigurult. Ment egy próbakört, majd visszatért a boxba és délben megint kiment. Szűk egy óra alatt megtett hét kört és az időket tekintve feljött a 6. helyre (1:42.309), ami a Renault motorok közt ugyan a legjobb ma eddig, de a mezőny elejétől bő öt másodperccel van még lemaradva.

Idő közben Hamilton és Hulkenberg rettenetesen felgyorsult. A jelenlegi állás szerint a német vezet, deje már gyorsabb, mint amilyet Vettel tavaly ment ezen a pályán, 1:36,953. Őt Hamilton követi, majd egy másodperc hátránnyal (1:37,908), a harmadik helyen pedig Magnussen áll (1:38,295).

Cikkünket folyamatosan frissítjük!

A négynapos bahreini teszt beosztása

  szerda csütörtök péntek szombat
RED BULL Sebastian Vettel Sebastian Vettel Daniel Ricciardo Daniel Ricciardo
MERCEDES Lewis Hamilton Nico Rosberg Lewis Hamilton Nico Rosberg
FERRARI Fernando Alonso Fernando Alonso Kimi Räikkönen Kimi Räikkönen
LOTUS Romain Grosjean Romain Grosjean Pastor Maldonado Pastor Maldonado
McLAREN Kevin Magnussen Kevin Magnussen Jenson Button Jenson Button
FORCE INDIA Nico Hülkenberg Nico Hülkenberg Sergio Pérez Sergio Pérez
SAUBER Adrian Sutil ? ? ?
TORO ROSSO Danyiil Kvjat Jean-Eric Vergne Danyiil Kvjat Jean-Eric Vergne
WILLIAMS Felipe Massa Valtteri Bottas ? ?
MARUSSIA Jules Bianchi Max Chilton Max Chilton Jules Bianchi
CATERHAM Robin Frijns Kobajasi Kamui Kobajasi Kamui Marcus Ericsson

Ajánlott videó

Olvasói sztorik