Forma-1

Meghalt Niki Lauda dublőre

niki lauda (niki lauda)
niki lauda (niki lauda)

Meghalt az a kaszkadőr-pilóta, aki a tavaly ősszel bemutatott Hajsza a győzelemért (Rush) című filmben Niki Laudát játszotta a versenypályás jelenetekben.

Az autón kívül az osztrák Daniel Brühl alakította – kiválóan – a James Hunttal rivalizáló legendát, az autóban viszont egy klasszikus F1-esekkel tapasztalt kaszkadőr-versenyző, az 50 éves Mauro Pane helyettesítette a háromszoros bajnokot – olvasható a vezess.hu-n.

Pane múlt vasárnap tűnt el, Renault Megane-ját végül négy nappal később, egy csatornába borulva találták meg az olasz rendőrök Pavia és Piacenza között. A férfi mellett női utasa is életét veszítette a balesetben. Az okokat még vizsgálják.

Fotó: Facebook

A 2008-ban a régi F1-esekkel zajló Historic Formula 1 bajnoki címét is megnyerő Pane tavaly így beszélt a filmben végzett munkájáról: “Laudát alakítottam a filmben, igyekezetem a lehető legjobban, legpontosabban lemásolni a vezetési stílusát. Nem volt könnyű feladat, a nürburgringi balesetes jelenetek pedig különösen nehezek voltak.”

Pane már a második Rush-szereplő, aki életét veszítette a közelmúltban, tavaly októberben tesztelés közben Sean Edwards Porsche Supercup-versenyző halt meg – ő saját édesapját, a Nürburgringen az égő autóból Laudát mentő Guy Edwardsot alakította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik