Forma-1

Nem a spórolásról szól majd az F1

paddy lowe (paddy lowe, mercedes gp, forma-1, )
paddy lowe (paddy lowe, mercedes gp, forma-1, )

Paddy Lowe, a Mercedes műszaki csapatfőnöke bízik benne, hogy az idei versenyeken nem játszik majd döntő szerepet a spórolás.

Paddy Lowe, a Mercedes technikai feladatokért felelős csapatfőnöke bízik benne, hogy az idei versenyeken nem játszik majd döntő szerepet a spórolás. Az autók maximum száz kiló üzemanyaggal vághatnak neki a versenyeknek 2014-ben, emellett a maximális fogyasztást (átfolyási sebességet) is óránként 100 kilóban korlátozzák. Sokan tartanak attól, hogy a nagy spórolási láz miatt unalomba fulladnak majd a futamok.

“Szerintem túl sokat foglalkozunk ezzel” – fogalmazott Lowe. “Természetesen a fogyasztás fontos faktor lesz a versenyeken, de nagyon bízom benne, hogy nem lesz domináns. Tavaly is láttunk versenyeket, amikor a fogyasztás miatt vissza kellett vennie egy versenyzőnek, és Malajzia várhatóan ilyen hely lehet.”

“Ez néha nagyon bosszantó lehet, de a Forma-1-ben már évek óta oda kell figyelni az üzemanyag és a gumik kezelésére. Számolgatni idén is kell, de remélem, hogy ez nem csökkenti majd az élményt a nézők számára.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik