Forma-1

A fejkamera is ludas lehet Schumacher balesetében

schumacher balesete (schumacher balesete)
schumacher balesete (schumacher balesete)

Egy szakértő szerint az eszköz miatt kedvezőtlenebb szögben csapódhatott a 45 éves sportoló sisakja a sziklának és emiatt törhetett össze.

A 45 esztendős Michael Schumacher 47 napja fekszik mesterséges kómában a december 29-i síbalesetét követően. Bő két hete elkezdték a Forma-1- hétszeres világbajnokának felébresztését, és ugyan a napokban elterjedt az a pletyka, mely szerint a német sportoló tüdőgyulladást kapott, Schumacher menedzsere közleményt adott ki, amiben azt írja, ez csupán feltételezés. Hozzátette, hogy a legenda felébresztését folytatják az orvosok.

Közben a német lapok arról írnak, hogy hamarosan lezárulhat a baleset kapcsán indított nyomozás. A Bild úgy tudja, hogy sima síbalesetnek minősítik majd, azaz senkit nem vonnak felelősségre. A francia ügyészség hamarosan nyilvánosságra is hozhatja a Schumacher sisakkamerájával készített felvételt.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A kamerával kapcsolatban Franck Laplenquais, az egyik sporteszközöket tesztelő laboratórium munkatársa azt mondta, akár köze is lehetett abban, hogy Schumacher ilyen súlyosan megsérült. Schumacher ugyanis lassan ment, amikor a baleset történt, de a feje olyan erővel csapódott a sziklának, amely miatt az kettétört.

„A kamera miatt kedvezőtlenebb szögben csapódhatott a sziklának a sisak, ami emiatt törhetett össze” – mondta a kölni Expressnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik