Forma-1

2015-ben női versenyző az F1-ben?

simona de silvestro (simona de silvestro, sauber, forma-1, )
simona de silvestro (simona de silvestro, sauber, forma-1, )

A Sauber pénteken bejelentette, hogy az eddig az amerikai IndyCarban versenyző Simona de Silvestrót a Forma-1-es bemutatkozásra készítik fel.

A Sauber pénteken bejelentette, hogy az eddig az amerikai IndyCarban versenyző Simona de Silvestrót “társult/csatolt versenyző” (affiliated driver) státuszba vette, lényegében amolyan kispados pilóta lesz a 25 éves svájci versenyzőnő. Célként a 2015-ös Forma-1-es bemutatkozásra való felkészítését határozták meg, amelybe szimulátoros munka, pályás tesztelés is beletartozik majd.

“Négy IndyCar-idény után Simona 2015-ben szeretne bekerülni a Forma-1-be. Nagyon tehetséges versenyzőnek tartjuk, ezért úgy döntöttünk, hogy társult pilótaként felvesszük és támogatjuk őt a csúcskategória felé vezető úton” – mondta Monisha Kaltenborn, az F1 történetének első női csapatfőnöke.

“Nagy lépés ez az örök álmom megvalósítása felé, nagyon örülök, hogy egy ilyen nagyszerű csapattal tehetem ezt meg” – kezdte de Silvestro. “A Saubernek már komoly múltja van, mellette a Forma-1 egyetlen svájci csapata, ami még izgalmasabbá teszi az egészet. Nem is tudom, hogyan köszönjem meg Monisha Kaltenbornnak és Peter Saubernek, hogy megkaptam ezt a lehetőséget!”

A Saubernél nem aprózzák el a pilótakérdést, de Silvestro már az ötödik a sorban: a két állandó versenyző, Adrian Sutil és Esteban Gutierrez mellett tartalékosként ott van a Caterhamtől érkezett Giedo van der Garde, és a tavaly nyáron az azóta is elég láthatatlan orosz támogatók által benyomott orosz tini, Szergej Szirotkin, aki hivatalosan tesztpilóta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik