Forma-1

Alonso Massára hagyta a fejlesztést?

massa (forma-1, felipe massa, williams, )
massa (forma-1, felipe massa, williams, )

Felipe Massa azt mondja, tavaly a Ferrarinál csak ő végezte a szimulátoros munkát.

Felipe Massa 2013 végén, nyolc idény után elhagyta a Ferrarit, hogy 2014-től a Williamsnél folytassa a pályafutását. Brazil újságíróknak most arról beszélt, hogy nem csak a maranellói csapat számára volt hasznos az elküldése.

“Hogy őszinte legyek, úgy érzem, hogy kellett ez a változás nekem és a Ferrarinak is. Ha telik-múlik az idő és semmi sem változik, akkor megcsappan a motiváció.”

“Nagyon elégedett vagyok, főleg azzal, ahogyan a Williamsnél fogadtak. Az első naptól, amikor beléptem a gyárba, mindenki nagyon segítőkész volt, 100 százalékosan elfogadtak és hisznek a potenciálomban. A Williamsnél hallgatnak rám. Persze ez nem azt jelenti, hogy a Ferrarinál nem figyeltek rám, ott is hallgattak rám.”

A 32 éves brazil veterán hozzátette, néha csakis rá hallgathattak, ugyanis Fernando Alonso nem volt túl aktív az év közbeni fejlesztésben: “Tavaly, amikor az autó fejlesztésén dolgoztam, gyakorlatilag csak én ültem a szimulátorban, Alonso nem volt ott.”

A megjegyzés persze nem vet túl jó fényt Massára, hiszen a vörös autó nem javult a szezon alatt, de azt mondja, ez a rossz szélcsatorna miatt volt.

“Sokszor szembesültünk vele, hogy a dolgok nem úgy működnek, ahogy kellene. Szinte minden versenyhétvégére vittünk fejlesztéseket, de az autón nem váltak be. Versenyképes autóval kezdtünk, de versenyképtelennel fejeztük be az évet, pont fordítva a Red Bullhoz képest.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik