Forma-1
massa (forma-1, felipe massa, williams, )

Alonso Massára hagyta a fejlesztést?

Baka Gábor
Baka Gábor

2014. 02. 13. 14:05

Felipe Massa azt mondja, tavaly a Ferrarinál csak ő végezte a szimulátoros munkát.

Felipe Massa 2013 végén, nyolc idény után elhagyta a Ferrarit, hogy 2014-től a Williamsnél folytassa a pályafutását. Brazil újságíróknak most arról beszélt, hogy nem csak a maranellói csapat számára volt hasznos az elküldése.

“Hogy őszinte legyek, úgy érzem, hogy kellett ez a változás nekem és a Ferrarinak is. Ha telik-múlik az idő és semmi sem változik, akkor megcsappan a motiváció.”

“Nagyon elégedett vagyok, főleg azzal, ahogyan a Williamsnél fogadtak. Az első naptól, amikor beléptem a gyárba, mindenki nagyon segítőkész volt, 100 százalékosan elfogadtak és hisznek a potenciálomban. A Williamsnél hallgatnak rám. Persze ez nem azt jelenti, hogy a Ferrarinál nem figyeltek rám, ott is hallgattak rám.”

A 32 éves brazil veterán hozzátette, néha csakis rá hallgathattak, ugyanis Fernando Alonso nem volt túl aktív az év közbeni fejlesztésben: “Tavaly, amikor az autó fejlesztésén dolgoztam, gyakorlatilag csak én ültem a szimulátorban, Alonso nem volt ott.”

A megjegyzés persze nem vet túl jó fényt Massára, hiszen a vörös autó nem javult a szezon alatt, de azt mondja, ez a rossz szélcsatorna miatt volt.

“Sokszor szembesültünk vele, hogy a dolgok nem úgy működnek, ahogy kellene. Szinte minden versenyhétvégére vittünk fejlesztéseket, de az autón nem váltak be. Versenyképes autóval kezdtünk, de versenyképtelennel fejeztük be az évet, pont fordítva a Red Bullhoz képest.”

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Puidoux, 2018. szeptember 25.
Saszla szőlőt szüretelnek a lavaux-i szőlőültetvényeken a nyugat-svájci Puidoux-ban 2018. szeptember 20-án. A Genfi-tó északi partja mentén 898 hektáron elterülő, lavaux-i teraszos művelésű szőlőskertek 2007-ben kerültek fel az UNESCO kulturális világörökségének jegyzékére. Az itt termő legismertebb szőlőfajta a saszla. A borvidéket a „három nap” régiójának is hívják, mivel a szőlőtermesztéshez szükséges napfény és meleg három helyről érkezik, az égből, a tó felszínéről és a teraszokat tartó kőfalakból. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.