Forma-1

Schumacher tüdőgyulladást kapott

A német Bild információi szerint a 45 napja kómában fekvő hétszeres világbajnok múlt héten betegedett meg, azóta antibiotikummal kezelik.

Az újság értesülését a menedzser, Sabine Kehm nem erősítette meg, pusztán annyit közölt, mint eddig mindig, ha nem ő vagy az orvosok adtak ki információt, hogy “spekulációkat nem kommentál”.

A tüdőgyulladás a kóma egyik szövődménye, egyáltalán nem ritka, sőt, mondhatni a sokáig mozgáshiánnyal küzdő, lélegeztető gépen lévő fekvőbetegek gyakran kapják el.

Az orvosok és más szakértők is úgy vélekedtek, legkésőbb négy hét után el kell kezdeni a felébresztési folyamatot, hiszen a mélyaltatás is káros egy idő után, még ha az agyi sérülések szempontjából szükséges is volt a mesterséges kóma. Ezért Schumacher szervezetéből lassan két hete kezdték el kivonni a mélyaltatást okozó gyógyszereket.

Eleinte úgy tűnt pozitívan reagált az ébresztési folyamatra, de lényegi változás azóta sem állt be az állapotában, a külvilágra nem reagál, csak reflexes mozdulatai vannak olykor.

Nemrég már halálhírét keltették Schumachernek, az orvosi stáb viszont azonnal cáfolta, hogy elhunyt volna a világbajnok.

A Forma-1 hétszeres világbajnoka még december 29-én szenvedett síbalesetet, amely során súlyos fejsérüléseket szenvedett. Kétszer megoperálták, a második beavatkozás során egy vérömlenyt távolítottak el agya bal feléből. Az expilótát eztán négy héten át tartották mesterséges kómában, eközben testét folyamatosan hűtötték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik