Forma-1

Ricciardo megizzasztja Vettelt

Daniel Ricciardo, Mark Webber (daniel ricciardo, mark webber, )
Daniel Ricciardo, Mark Webber (daniel ricciardo, mark webber, )

A Red Bulltól távozott Mark Webber szerint frissen igazolt honfitársa, Daniel Ricciardo állja majd a sarat a címvédő Sebastian Vettel ellen.

Webbernek csak kétszer sikerült megvernie Vettelt időmérő edzésen tavaly, Ricciardo azonban nagyobb kihívás elé állíthatja a négyszeres bajnokot.

“Jól szerepel majd” – mondta Webber Ricciardóról. “Úgy érzem, alaposan megnehezíti majd Seb dolgát az időmérőn, már az első évben fele-fele arányban végezhetnek előrébb az edzéseken.”

Webber úgy érzi, Vettel stílusa elsősorban a korábbi szabályok szerint hozott a németnek közel behozhatatlan előnyt. “A befújt diffúzornak azonban vége. Rendben lesz Daniel teljesítménye, és biztosan nem tett neki rosszat, hogy lépésről lépésre haladt előre a Red Bull rendszerében. Csak azt remélem, hogy jobb rajtjai lesznek, mint nekem voltak.”

Ricciardóról Vettel is nyilatkozott, a német nem nagyon tud segíteni új csapattársának. “Az idén rengeteg új dolog van, amelyekhez mindenkinek alkalmazkodnia kell” – fogalmazott Vettel. “Biztos vagyok benne, hogy Daniel hamar megtalálja majd a saját útját. Pont most nehéz lenne tanácsokat adni neki, de így sincsenek illúzióim: alaposan feladja majd a leckét nekem a szezonban.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik