Forma-1

Megromlik a McLaren-Mercedes viszony?

mclaren (forma-1, mclaren, mercedes, jenson button, )
mclaren (forma-1, mclaren, mercedes, jenson button, )

A Mercedes egyelőre partnerként tekint a Forma-1-es McLarenre, a viszony azonban változhat a felek között a szezon közben.

A Mercedes egyelőre partnerként tekint a Forma-1-es McLarenre, a viszony azonban változhat a felek között a szezon közben. A Mercedes óvatossága érthető: a McLaren egyrészt erősnek tűnt az első teszten, de ennél sokkal fontosabb, hogy a csapat 2015-ben a Honda motorjaira vált, a németek pedig nagyon nem akarják, hogy a titkaik a japánokhoz kerüljenek.

“Természetesen nem egy ideális helyzet, hogy tudjuk, jövőre az egyik riválisunk motorjaira váltanak” – mondta Toto Wolff, a Mercedes üzleti ügyekért felelős csapatfőnöke. “De a szezonnak ebben a kezdeti szakaszában rövid távú céljaink vannak, megbízhatóvá és erőssé kell fejlesztenünk a motort.”

“Jó, hogy ebben a rövid távú célban közösek az érdekeink. A szezon közben ettől még természetesen változhat a kapcsolat napi kezelése.” A Mercedeshez közel álló források szerint a gyártó már hozott néhány intézkedést annak érdekében, hogy ne szivárogjanak részletes műszaki adatok a Hondához. Úgy tudni, hogy a McLaren mérnökeit nem vonják be a motor fejlesztésével kapcsolatos ügyekbe, semmi olyasmiről nem tudhatnak, ami nem kell a napi munkához.

Wolff szerint a McLarennek ennek ellenére nincs félnivalója, a sikerük útjába biztosan nem áll a Mercedes. “Így vagy úgy, mindenképpen riválisok vagyunk a pályán. Sok információt meg tudunk osztani velük, sokat viszont szeretnénk megtartani magunknak a Honda miatt. Így is arra számítunk, hogy a McLaren erős lesz az idei szezonban.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik