Forma-1

A Merci nem hagyja hajrázni a Red Bullt

mercedes amg (mercedes gp, forma-1, lewis hamilton, )
mercedes amg (mercedes gp, forma-1, lewis hamilton, )

A Mercedes-motorral hajtott Forma-1-es csapatok szinte biztosan nem mennek bele, hogy a szezonzáró helyett az utolsó három versenyen osszanak dupla pontokat.

Még az ötvenpontos szezonzáró gondolatát sem sikerült lenyomni minden érintett, pláne a szurkolók torkán, bevezetése óta megy a vita a rendszerről. Erre is tekintettel kicsi rá az esély, hogy az utolsó pillanatban még egy szabálymódosításba belemenjenek a csapatok.

Bernie Ecclestone eredeti ötlete eleve az volt, hogy az utolsó három verseny menjen emelt tétért, de a csapatok véleménye az volt, hogy három duplapontos utolsó versennyel szinte teljesen jelentéktelenné válik a szezon eleje, ez pedig nem éppen a technikai sportok jellemzője.

A jerezi teszten ráadásul kiderült, hogy a Renault egyelőre komoly gondokkal küzd, a Mercedes és talán a Ferrari is lépéselőnybe került a franciákkal szemben. A németek és partnercsapataik a Red Bull és a Renault nehézségeire tekintettel szinte biztosan megvétóznák az újabb szabálymódosítást, mert a kiemelt jelentőségű utolsó három versenyen az esetleg magára találó rivális akár könnyedén a maga javára fordíthatná a bajnokság végeredményét. A Mercedes részéről már csak azért is indokolt az óvatosság, mert az elmúlt öt évben elég jó a Red Bull mérlege a szezon utolsó harmadában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik