Forma-1

A Renault fizeti a Lotus tesztjét?

lotus(960x640).jpg (lotus, )
lotus(960x640).jpg (lotus, )

Bár a múlt heti jerezi tesztet kihagyták, azért nem várnak Bahreinig, a Lotus a hétvégén küldi pályára a 2014-es F1-esét.

A Forma-1-es csapatok közül egyedüliként a Lotus döntött úgy, hogy nem utazik el Jerezbe a január 28-31. között zajlott első tesztre. A pénzügyi gondokkal, dolgozói elvándorlással küszködő enstone-i csapat azonban nem akar egészen Bahreinig várni, az olasz Autosprint értesülése szerint a hétvégén ők is pályára küldik az E22-est.

A Lotus szintén Jerezbe megy, pénteken és szombaton a 100 km-es, demógumis, filmforgatási keretet használják majd ki – a szaklap szerint az egész a Renault kérésére zajlik, sőt a francia gyártó is állja cehet, hiszen igyekeznek minden lehetőséget megragadni, hogy Bahreinre kijavíthassák az első teszten leszerepelt motorjaikat.

A csapat közben keresi a nemrég a McLarenhez átigazolt csapatfőnök, Eric Boullier utódját, többek között épp a McLarennél leváltott Martin Whitmarsh az egyik jelöltjük.

“Igen, kapcsolatban vagyunk Martinnal, de nem feltétlenül ő az egyetlen jelölt. Három másik emberrel is tárgyaltunk már” – idézte az ideiglenesen a csapatfőnöki posztot felvevő tulajdonost, Gerard Lopezt a Blogf1.it.

Úgy tudni, a McLarennél kegyvesztetté vált és láthatatlanná tett Whitmarsh szerződtetésének legfőbb akadálya a pénz lehet, a küszködő Lotus egyszerűen nem tudja teljesíteni az angol szakember fizetési igényét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik