Forma-1

Most már biztos: ébresztgetik Schumachert

Szerdán a rajongók előbb örömmel értesültek arról, hogy felébresztik a hétszeres világbajnokot, majd elszomorodtak, mert mindezt nem erősítették meg a grenoble-i kórházban fekvő pilóta közvetlen környezetéből. Most végre megszólalt az orvos.

Szerdán a L’Equipe francia sportnapilap világgá kürtölte, hogy megkezdik Michael Schumacher felébresztését a mesterséges kómából, majd a versenyző és a család sajtófőnöke, Sabine Kehm, ha nem is cáfolta ezt, de így fogalmazott: „Ismételten nyomatékosítom, bármilyen közlemény, amely nem első kézből a Michaelt kezelő orvosoktól vagy a menedzsmenttől származik, merő spekulációnak tekinthető. Azt is meg kell ismételnem, hogy egyetlen ilyen szóbeszédet sem fogunk kommentálni.”

Jérémie Arbona, aL’Equipe főszerkesztő-helyettese a bild.de kérdésére azt nyilatkozta: „Nem fedhetjük fel forrásainkat, de azok nagyon megbízhatóak. Száz százalékig biztosak vagyunk a hitelességében.”

Szedán a hír napvilágra kerülése után a grenoble-i kórház orvosi csapatának tagja, Stéphan Chabardes idegsebész-professzor nyilatkozott a BMFTV-nek és megerősítette, fokozatosan csökkentik Schumacher nyugtatóadagját, megpróbálják tehát felébreszteni a kómából.

Stéphan Chabardes megerősített a L’Equipe állítását
Fotó: europress fotóügynökség

bild.de címlapsztorijában egyenesen azt a címet adta: “Schumi pozitívan reagált”, ugyanakkor Sabine Kehm továbbra is a fenti két mondatotot közölte a fejlemények kapcsán, mivel hivatalos megerősítés a kórház részéről még nem volt.

A Forma-1 hétszeres világbajnoka december 29-én szenvedett súlyos fejsérüléseket a francia Alpokban. Az expilótát azóta mesterséges kómában tartják, testét folyamatosan hűtik. Kétszer megoperálták, a második beavatkozás során egy vérömlenyt távolítottak el agya bal feléből.

Milyen egy kómából felébredt ember?

Hogy hozzávetőleges fogalmunk legyen, íme egy megrázó eset: egy tizenéves fiú 4 hónappal egy biciklibaleset miatt kialakult kómába zuhanása után így ébredt fel (2013 novemberében):

Ajánlott videó

Olvasói sztorik