Michael Schumacher, kórház (michael schumacher, kórház, )
Forma-1

Vettel is imádkozik Schumacherért

A sorozatban négy Forma-1-es világbajnoki címet nyert Sebastian Vettel, a Red Bull német pilótája bízik abban, hogy csoda történik, és a hétszeres vb-győztes Michael Schumacher felébred a mesterséges kómából, amelyben december 29-i síbalesete óta fekszik.

“Még mindig felfoghatatlan ez az egész, mert nem tudjuk, mi történik Michaellel” – nyilatkozta a spanyolországi Jerezben zajló tesztelés keddi nyitónapján a 26 éves versenyző, s hozzátette, senki nem tudhatja előre, hogy Schumacher hogyan, milyen állapotban tér majd magához a kómából.

“Imádkozom érte, remélem, hogy csoda történik, és a felébredése után ugyanolyan lesz, mint amilyennek megismertük” – mondta Vettel.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Schumacher a franciaországi Méribelben történt síbalesetében szenvedett súlyos fejsérüléseket, s azóta a grenoble-i kórházban ápolják, a mesterséges kómából azonban még mindig nem ébresztették fel. Állapotáról keveset tudni, hivatalos információkkal csak menedzsmentje, illetve a kezelőorvosok szolgálhatnak.

A baleset után Schumacher állapota életveszélyes volt, kétszer operálták meg, a második beavatkozás során vérömlenyt távolítottak el agyából. Állapota a január 17-i bejelentés szerint stabil.

“Egyelőre nem lélegezhetünk fel, ami nekünk, akik jól ismerik őt, borzasztóan rossz” – jelentette ki Vettel, s hozzátette, úgy gondolja, gyermekkori példaképe családjának és közeli barátainak egyenesen “horrorisztikus” lehet, hogy nem tudják, mi történik Schumacherrel.

Ajánlott videó