kimi raikkönen (kimi raikkönen, )
Forma-1

Raikkönen tesztje sikerült a legjobban

A Ferrarihoz visszatért Kimi Räikkönen volt a leggyorsabb Jerezben, az idei Forma-1-es szezon első hivatalos tesztjének nyitónapján, melyen bemutatkoztak a mostantól használatos 1,6 literes turbómotorok.

A keddi gyakorlás előtt és közben több csapat, köztük a vb-címvédő Red Bull, illetve a Mercedes is bemutatta új autóját.
A tavalyi évhez képest bevezetett új előírások miatt a szakemberek már előzetesen azt várták, hogy sok nehézségük lesz majd az autókkal, és balsejtelmeik már az első tesztnapon beigazolódtak, miután több kocsi is leállt menet közben, vagy ki sem futott a pályára.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Így például Sebastian Vettel is csupán három kört tudott megtenni, mért ideje pedig nem is volt.
Délelőtt Lewis Hamilton (Mercedes) volt a leggyorsabb, ám délután már nem körözhetett, miután letört első vezetőszárnya miatt kicsúszott a pályáról és összetörte autóját

A brit pilóta 1:27.820 perces ideje végül a második helyet érte, miután a Lotustól érkezett Räikkönen délután 1:27.104 perces időt futott. Ugyanakkor a Ferrarival 2007-ben világbajnok finn napja sem volt probléma mentes, mivel délelőtt rögtön az első körében le kellett állítania autóját műszaki hiba miatt.

A nap harmadik legjobb eredménye a szintén finn Valtteri Bottas (Williams) nevéhez fűződik 1:30.072 perccel.
A teszt szerdán folytatódik a spanyolországi pályán, a világbajnoki idény pedig március 16-án, az Ausztrál Nagydíjjal kezdődik.

Ajánlott videó