Forma-1

F1: Az idei teszteken nem lehet trükközni

f1 (f1)
f1 (f1)

A nagy szabályváltozások miatt annyira kihegyezett az idei felkészülés, hogy a Forma-1-es csapatok biztosan nem tudják, és nem is akarják majd rejtegetni valós erejüket a kedden kezdődő teszteken.

A nagy szabályváltozások miatt annyira kihegyezett az idei felkészülés, hogy a Forma-1-es csapatok biztosan nem tudják, és nem is akarják majd rejtegetni valós erejüket a kedden kezdődő teszteken. Rob White, a Renault Sport F1-es részlegének helyettes ügyvezető igazgatója szerint annyi munkát kell az első versenyig elvégezni, hogy ebbe biztosan nem fér bele az ellenfelek félrevezetése. A szakember mindezek ellenére úgy véli, hogy a rajongók számára nem lesz könnyű képet alkotni a valós erőviszonyokról.

“Amikor többé-kevésbé mindenki ugyanott tart, ugyanabban az időben, és többé-kevésbé ugyanazt csinálja, lesznek egyértelmű jelei a kisebb problémáknak, a nagyobbaknak és annak is, ha minden simán megy. A végső teljesítménnyel kapcsolatban azonban mindenkinek nehéz lesz teljes képet alkotnia” – mondta White.

“A szokásos kis lépések helyett nagyobbakban kell haladni, ez pedig azzal jár együtt, hogy a kiindulópont kevesebbet árul majd el, mint általában. Nem hiszem, hogy bárkinél is opció lehet a teljesítménnyel való félrevezetés.”

White úgy érzi, a valós erőviszonyok csak a szezon első néhány versenye után kristályosodnak ki. “Kezdetben gyorsan változhat az erősorrend, a jerezi teszt egyáltalán nem lesz mérvadó. Hetek kellenek majd a helyzet rendeződéséig, addig nem érdemes jósolgatni.”

“Az új technológiákkal együtt jár az is, hogy kezdetben lehetnek előre megjósolhatatlan fejlemények. A Renault célja természetesen az, hogy befejezzük a versenyeket, és lehetőleg olyan versenyképes pozícióban, amennyire csak lehet. Úgy érzem, hogy nekünk is lesznek váratlan eredményeink, amelyek jók.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik