Forma-1

Minden nap átmozgatják Michael Schumachert

Michael Schumacher (Michael Schumacher)
Michael Schumacher (Michael Schumacher)

A grenoble-i klinikán rendszeresen tornáztatják a németet, nehogy legyengüljön az izomzata.

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher december 29-én szenvedett súlyos síbalesetet, melynek során súlyos fejsérülése lett. Azóta is mesterséges kómában tartják, egy ideje pedig nem érkezett róla hivatalos bejelentés, legutóbb pedig annyit közöltek, hogy az állapota stabil.

A Bild legfrissebb cikke arról szól, hogy a 45 esztendős németet az ápolói minden nap átmozgatják. Ezt annak érdekében teszik, hogy Schumacher izomzata ne gyengüljön, illetve nehogy felfekvések alakuljanak ki.

„Azoknál a betegeknél, akik mesterséges kómában vannak már az első naptól megkezdik a fizioterápiás kezelést. Amikor az ízületek, izmok és inak nincsenek rendszeres mozgásnak kitéve, akkor megmerevednek. Ennek elkerülése érdekében naponta egyszer meg kell mozgatni a lábakat és a karokat” – mondta a Bildnek a bulvárlap állandó szakértője, Heinz Peter Moecke professzor.

A grenoble-i klinikán fekvő Schumacher balesetének ügyében még zajlik a vizsgálat, ugyanakkor nem kizárt, hogy ez még a hónapban lezárul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik