Forma-1

Íme, a csúnya McLaren és a meglepő Lotus

mclaren mercedes (mclaren mercedes)
mclaren mercedes (mclaren mercedes)

A Forma-1-es McLaren istálló honlapján mutatta be pénteken az idei versenyautóját, amely az MP4-29 kódjelzést kapta., a Lotus pedig csak egy képet közölt legújabb gépéről.

A wokingiak autója hasonlóan jellegzetes orrkialakítással rendelkezik, mint a Williams autója, amelynek eddig még csak a tervrajzát lehetett látni.

A McLaren maradt az eddig megszokott ezüst festésnél, az orr-részen kívül azonban – megfelelve az idei szabálymódosításoknak és előírásoknak – az első és hátsó szárnyat, valamint az autó oldalsó elemeit is átalakították.


Fotó: Twitter

A McLaren autóit a 2009-ben a Brawn GP színeiben világbajnoki címet nyert Jenson Button és a dán újonc, Kevin Magnussen vezeti majd az idén.

Az autó színtelenségét a Ron Dennis-i “szögletesség” mellett a névadó szponzor hiánya is indokolja, a Vodafone tavaly év végi távozása után most nem mutattak be új főtámogatót. A leleplezés kapcsán a papíron még csapatfőnök Martin Whitmarsh-tól egy szót sem lehetett hallani-olvasni, így immár egyértelmű, hogy 2014-től nem ő vezeti az alakulatot, igaz, az utódot sem nevezték meg, pedig esélyesnek látszott, hogy a Lotustól frissen távozott Eric Boullier kapja a pozíciót.

Boullier lelépését péntek délelőtt, váratlanul jelentette be az ensotone-i csapat, amelynek irányítását a tulajdonos Genii Capital vezetője, Gerard Lopez veszi át.

“A Lotus F1 Team sosem állt egy helyben, az izgalmasnak ígérkező 2014-es idénynek is is innovatív autóval és új vezetőséggel futunk neki. Az elmúlt pár évben nagy dolgokat értünk már el, és ugyanezt a lendületet visszük tovább. Köszönjük Ericnek az elmúlt négy évben végzett munkát, bízunk benne, hogy a következő szezonokban a Forma-1 egyik élcsapataként küzdhetünk majd!” – nyilatkozta Lopez.

A Lotus is péntekre időzítette a bemutatót, igaz, teljes valójában még nem csodálhatjuk meg az E22-est. A netre nem sokkal azután kerültek fel a képek a fekete-arany festésű gérpől, hogy a McLaren megmutatta az MP4-29-et. A Lotus talán így próbált több figyelmet irányítani magára és fricskát adni a wokingiaknak, amiért elcsábították az enstone-iaktól Boullier-t.

Fotó: Twitter

A Lotus merészet húzott, ugyanis a képek alapján kétágú orrkúppal vágnak neki az idénynek, ám azt majd csak később tudjuk meg, hogy ez jó döntésnek bizonyul-e. A festés maradt a megszokott, a pilótapáros viszont változott: Kimi Raikkönen helyét Pastor Maldonado veszi át, csapattársa pedig Romain Grosjean lesz.

Korábban a Williams mellett a Forca India is bemutatta 2014-es autóját.

Mindent a Forma 1 futamokról!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik