Forma-1

Tízéves kisfiú csodája segíthet Schumachernek

Michael Schumacher (Michael Schumacher)
Michael Schumacher (Michael Schumacher)

A mindössze tízesztendős Brook Hill két hétig volt kómában egy síbaleset után. Az angol fiú reméli, hogy az ő története inspirálja majd a németet a gyógyulásban.

Még tavaly febuárban – a Pireneusokban – rohant bele egy síző a kisfiúba, aki így súlyos fejsérüléseket szenvedett. Emiatt két hétig feküdt kómában a kórházban, de a szervezete elég erős volt ahhoz, hogy felvegye a harcot a sérülésekkel: a horrorisztikus baleset után csodaszámba ment, hogy felébredt és túlélte a történteket.

Miután áprilisban hazarepülhetett, az angol orvosok megdöbbentek azon, milyen gyorsan felépült a fiú, aki több lelkesítő üzenetet kapott sportolóktól és csapatoktól: a többi között az angol, a walesi és a skót rögbiválogatott, de még az aranylabdás Michael Owen is üzent Hillnek.

Fotó: Europress

Éppen ezért a fiú ceruzát és papírt fogott, hogy levelet írjon Schumachernek és családjának, hogy bebizonyítsa, semmi sem lehetetlen.

“A támogatásunkról szeretnénk biztosítani a pilóta családját, és meg akartuk mutatni nekik, pozitív végkifejlete is lehet a balesetnek. Ő is nagy harcos, csakúgy, mint Brook, és bízunk benne, hogy hamarosan felépül” – mondta a tízéves fiú édesapja.

A Forma-1 hétszeres világbajnoka december 29-én szenvedett súlyos fejsérüléseket a francia Alpokban. A 45 éves expilótát mesterséges kómában tartják. Már kétszer megoperálták, a második beavatkozás során egy vérömlenyt távolítottak el agya bal feléből.

A legfrissebb hírek szerint egy neurológiai professzor attól tart, hogy az immár négy hete kómában fekvő Schumacher vegetatív állapotba kerülhet és sohasem fog felépülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik