Forma-1

„Schumacher nem lesz többé Schumacher”

Schumacher (Schumacher)
Schumacher (Schumacher)

Egy neves agyspecialista szerint amennyiben a száguldó cirkusz legendája felépül súlyos agysérüléséből, akkor egy teljesen új személy lesz.


Ebben a grenoble-i kórházban fekszik Michael Schumacher
Fotó: Europress

Jó ideje nem adtak az orvosok tájékoztatást Michael Schumacher állapotáról. A Forma-1 hétszeres világbajnoka december 29-i síbalesetében súlyos fejsérülést szenvedett, azóta mesterséges kómában, lehűtött testtel fekszik a grenoble-i kórházban. Állapota kritikus, de stabil, még nem merik felébreszteni a kómából, de folyamatosan vizsgálják az agyfunkcióit.

Korábban több szakértő is elmondta már a véleményét a baleset kapcsán, legutóbb Richard Greenwood, a londoni Homerton Kórház agyspecialistája beszélt egy előadáson Schumacher esetéről.

„Schumacher, ha túléli, nem lesz többé Schumacher. Valaki más lesz, és a felépülése attól függ, meg tud-e barátkozni az új emberrel. Szörnyen kemény folyamaton kell majd átesnie. Be kell ismernie, hogy vannak határai, el kell fogadnia a tényt, hogy megváltozott.”

Greenwood korábban saját maga végzett egy tanulmányt, melyben 220 ezer agysérültet vizsgált meg. Ennek egyik eredménye az, hogy ezek a túlélők háromszor akkora eséllyel halnak az átlagnál korábban, mint azok, akik nem szenvedtek agysérülést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik