Forma-1

Lemondott Bernie Ecclestone

Bernie Ecclestone (bernie ecclestone, )
Bernie Ecclestone (bernie ecclestone, )

Már nincs benne a Forma-1-et irányító cég igazgatótanácsában a 83 esztendős brit üzletember.

A lemondása ellenére túl sok minden nem fog változni a mindennapi ügyekben, mivel a továbbiakban is napi szinten részt vesz majd a Delta Topco irányításában.

„Saját javaslatára az igazgatótanács elfogadta, hogy az ügy rendezéséig Ecclestone azonnali hatállyal lemond az igazgatói tisztségről. Az igazgatótanács szerint az F1 üzleti és sportérdekei is azt kívánják, hogy Ecclestone továbbra is napi szinten irányítsa a munkát” – áll a cég közleményében.


Bernie Ecclestone slamasztikába került
Fotó: AFP

A döntés előzménye az, hogy a müncheni tartományi bíróság elfogadta a vádindítványt Bernie Ecclestone ügyében, így megindulhat a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló brit üzletember ellen a megvesztegetés és hűtlen kezelésre felbujtás vádjával kezdeményezett büntetőper. Ecclestone-t a Bayern LB bajor tartományi bank Forma-1-ben birtokolt üzletrészének értékesítésével összefüggésben vádolják bűncselekmény elkövetésével.

Ecclestone-nak személyesen kell megjelennie a müncheni bíróság előtt, és akár tíz év börtönbüntetést is kaphat, ha a müncheni ügyészségnek sikerül bizonyítani a vádakat.

A bíróság csütörtöki közleménye szerint a tárgyalás valószínűleg április végén kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik