Forma-1

Vettel elárulta, miért kérte az 5-öst

vettel (sebastian vettel, red bull, forma-1, )
vettel (sebastian vettel, red bull, forma-1, )

Bár címvédőként Sebastian Vettel az 1-es rajtszámmal indul idén a bajnokságban, a Red Bull szupersztárja az 5-öst választotta állandó Forma-1-es rajtszámának. Íme az okok!

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a múlt pénteken hozta nyilvánosságra a Forma-1-es pilóták által választott és a 2014-es idénytől F1-es karrierjük végéig használandó rajtszámokat.

Címvédőként Sebastian Vettel ugyan az 1-est viseli majd idén is, de akkorra, amikor valaki más lesz a bajnok, neki is választania kellett egy valódi számot, ez pedig az 5-ös lett. A német Bildnek mondta el, hogy miért:

“Azért döntöttem az 5-ös mellett, mert 2001-ben sikeres voltam vele a gokartozásban, és azzal nyertem az első bajnoki címemet is 2010-ben. Ezen kívül mások is lettek már világbajnokok az 5-össel – Michael Schumacherre és Nigel Mansellre gondolok.”

A 2013-as győztesként Vettelé volt az első választás joga, és ahogy láthatjuk, nem is teketóriázott, pillanatnyilag a sportág történetének mindkét legeredményesebb száma az övé. Nem meglepő módon a mindenkori bajnok által használt 1-essel összesen 181, míg az 5-össel 130 futamot nyertek, ami együtt több mint kétharmada az eddigi összes győzelemnek.

Apró adalék, hogy Vettel első két teljes Forma-1-es szezonjában (2008 – Toro Rosso, 2009 – Red Bull) is viselte már ezeket a számokat, igaz egyben: a 15-össel indult.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik