Forma-1

F1: Vérfürdő a teszteken?

toto wolff (toto wolff, mercedes gp, forma-1, )
toto wolff (toto wolff, mercedes gp, forma-1, )

Az utolsó simításokat végzik autóikon a Forma-1-es csapatok, készülve a január 28-án, Jerezben kezdődő tesztelésre. Sokan tartanak attól, hogy a teszteken káosz lesz.

Az utolsó simításokat végzik autóikon a Forma-1-es csapatok, készülve a január 28-án, a spanyolországi Jerezben kezdődő tesztelésre. Tekintettel a jelentős szabályváltoztatásokra, sokan tartanak attól, hogy a tesztelés káoszba, és ezzel együtt megbízhatósági vérfürdőbe fullad majd.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azonban nem tart semmitől, szerinte nem lesz semmilyen káosz az első teszten. “Nem hiszem, hogy ‘vérfürdőre’ kell készülni” – jelentette ki Wolff. “Túlzás attól tartani, hogy az autók egyáltalán nem lesznek pályán, és állandóan lerobbannak majd. Az biztos, hogy nem szokásos tesztelés lesz, amikor naponta száz kört megyünk, de valahol a kettő között meglesz az egyensúly.”

Fotó: DPPI

“A műszaki hibák benne vannak a fejlesztésben, meg kell találni a problémákat. Pont ezért megyünk tesztelni.” Egyes vélemények szerint a 2014-es szezonra túl sok minden változott, kisebb lépésekben kellett volna haladni, Wolff azonban nem osztja ezt az álláspontot.

“Ez egy nagy kihívás a mérnökök számára, és ez nagyon fontos eleme a Forma-1-nek. Az F1 mindig is az első számú motorsport volt, mert az innovációról és a csapatok közötti versenyről szólt. A verseny pedig innovációt is hoz magával.”

“Ami az idén várható, az egyszerűen wow! Harmadával kisebb fogyasztás, a korábbi teljesítmény megtartása mellett, és az egész versenyautóba csomagolva. A hűtés probléma, a fogyasztás menedzselése kulcs lesz, ahogy az is, hogy a korábbinál kisebb aerodinamikai leszorítóerő áll rendelkezésre. Ez jó.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik