Forma-1

Meghalt Jenson Button édesapja

john button (john button)
john button (john button)

70 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt Jenson Button Forma-1-es versenyző édesapja, John.

John Button nagy népszerűségnek örvendett az F1-es paddockban, korábban ő maga is autóversenyző volt, így érthető módon rajongott a benzingőzért. Amikor csak tehette, elkísérte fiát, Jensont a versenyekre, így természetesen mellette volt akkor is, amikor az 2009-ben világbajnoki címet nyert a Brawn GP pilótájaként – írja az f1vilag.hu.

A kiadott kommüniké szerint a 70 éves férfit dél-franciaországi otthonában érte a halál vasárnap, valószínűleg szívinfarktusban hunyt el.

Nyugodjon békében
Fotó: AFP

A hír érkezése óta számos Forma-1-es versenyző és csapat fejezte ki együttérzését a Button család felé.

„Hosszú Forma-1-es pályafutásom során sok versenyző édesapjával találkoztam már, de azt gondolom, biztonsággal kijelenthetem, hogy John sokkal jobban fiának szentelte magát, mint bárki más” – mondta Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke.

„Mióta Jenson elkezdett gokartozni, édesapja mellette volt, segítette, támogatta őt, és mindig előteremtette a pénzt a következő versenyre. Ahogy Jenson egyre idősebbé vált, és folytatta a győzelmeket, John továbbra is ott volt, ő volt Jenson legállhatatosabb segítője és támogatója. Nemcsak nagyszerű apa volt, de egy kedves ember, aki nagyon fog hiányozni Jensonnak, és a teljes McLaren csapatnak, illetve az egész F1-es közösségnek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik