Forma-1

Kocsmai verekedésért ítélték el az F1-pilótát

eddie irvine (eddie irvine, forma-1, )
eddie irvine (eddie irvine, forma-1, )

Az egykori Ferrari-pilóta Eddie Irvine-t felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték Olaszországban egy több mint öt évvel ezelőtti incidens miatt.

Az egykori Jordan-, Ferrari– és Jaguar-pilóta Eddie Irvine-t Milánóban hat hónapos felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték csütörtökön.

A nem épp sima modoráról ismert, ingatlanüzleteivel igen jelentős vagyonra szert tett északír versenyzőnek egy régi ügy miatt kellett felelnie: Irvine még 2008-ban keveredett kocsmai verekedésbe egy milánói szórakozóhely, a Hollywood VIP-részlegében. A kakaskodásban az ellenfél a volt oktatási miniszter és milánói polgármester fia, Gabriele Moratti volt, a balhé hátterében egy Irvine által Moretti barátnőjének küldött sms állt.

Moratti Irvine-éval megegyező büntetést kapott.

Az ítélet nem jogerős, olasz források szerint Irvine ügyvédei igyekeznek majd elhúzni az ügyet egészen a 2015 végi elévülésig.

2012 januárjában az addig Force Indiá-s Adrian Sutil is hasonló ügy miatt kapott felfüggesztett szabadságvesztést és súlyos pénzbüntetést: a német versenyző még a 2011-es Kínai Nagydíj utáni estén Sanghajban dulakodott a Lotus-tulajdonos Genii Capital egyik főnökével, Eric Luxszal, akit egy törött pezsgőspohárral a szó szoros értelmében nyakon vágott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik